FUNKTIONEL EFFEKT & YOGA

Vi træner funktionel effekt & yoga 1½ time hver mandag fra kl. 17:30-19:00 i Gymnastiksalen på Gl. Gymnasium i Herrestrædet (ved Slagelse Teater, KLAR og rulleskøjtebanen). Der er gratis parkeringsmuligheder og du skal ind ad den røde dør, hvor der står “Det Lille Teater” over. Gymnastiksalen ligger til højre når du kommer ind.

Vi træner med egen kropsvægt som belastning, og tempoet veksler mellem “stille og roligt” til “lidt mere gang i den”. Fordelene ved funktionel træning er, at DU altid selv kan bestemme intensitetsniveauet. Man gør det man kan – hverken mere eller mindre.

Funktionel trænings fordele:

  • Du bliver stærkere, bliver mere udholdende og bedre til at klare hverdagen.
  • Du får en bedre holdning, som retter dig ud efter en ”lang dag på kontoret”…
  • Du opnår en øget kropsbevidsthed, så du bedre kan høre kroppens signaler i tide…
  • Du kan opnå en krop der ser veltrænet, sund og stræk ud
  • Vi træner uden ydre belastning end fra kroppens egen vægt
  • Alle øvelser udføres med grundig introduktion og kontrolleret.

Yogas fordele:

  • Yoga kan give dig en bedre grounding, tilføre dig større ro i sjælen og tilføre mere harmoni.
  • Yoga kan gøre dig bedre til at fokusere, øge din kropsfornemmelse, reducere spændinger
  • Yoga virker lindrende på smerter samt give dig større modstand mod stress.

Aldersgrænsen er fra 15 år og opefter.

Timens (1½ time) opbygning

Funktionel effekt & yoga starter med en grunding opvarmning, så der er de bedste forudsætninger for at kunne opnå maximalt udbytte af træningen.

Så går vi i gang med funktionel effekt som består af øvelser, hvor vi benytter egen kropsvægt som primær belastning. Det er altså øvelser for alle vores store muskelgrupper, som både styrker og giver en bedre stabilitet.

Med udgangspunkt i oprindelig yoga, udføres de forskellige yoga-stillinger (asana) som øger styrken og udholdenheden. Der anvendes ikke “yoga-sprog” i timen – blot til orientering.

Der er hele tiden fokus på vejrtrækning og på hvordan du kan bruge din vejrtrækning som hjælp for dig.

Afslutningsvis bruger vi ca. 10-15 minutter på at komme i ro. Der skal tæppet og den ekstra trøje bruges. Det foregår ved at du finder en liggende position du føler dig tilrette i, og så laver jeg en guidet meditation eller bodyscan som får dit nervesystem til at falde til ro.

Yogaens anvendelighed i hverdagen

Denne form for meditation/mindfulness er meget let overførbar til din hverdag. Så hvis du har problemer med at sove, eller har brug for at kunne stabilisere dit nervesystem i løbet af en stresset hverdag, får du værktøjer med som er nemme at bruge i hverdagen.

Hvis du spørgsmål til mig som fysioterapeut, er du naturligvis velkommen til at henvende dig enten før eller efter timen. HUSK altid lige at give besked hvis der er noget særligt jeg skal tage hensyn til!

HUSK! Det er DIG der sætter grænsen for hvor meget DU kan! Ikke mig – eller hende ved siden af – KUN DIG!